Min side om salg for IKKE-sælgere

Velkommen til Salg for IKKE-sælgere!

Velkommen til Salg for IKKE-sælgere!

Tak fordi du kom forbi min nye blog om kunsten at sælge for os, der IKKE anser os selv for at være sælgere

Grunden til at jeg har oprettet denne blog er såre simpel. Siden tidernes morgen har jeg ikke lavet andet end at rode mig ud i situationer, hvor jeg har skullet sælge.

Jeg har stået på grillbar, på messer, på loppemarkeder, lavet mødebooking i telefonen, lavet rent telesalg, solgt i mobilabonnementer i de sjællandske storcentre, solgt printannoncer til flere hundrede tusind kroner, solgt klik på internetbannere til 3 kroner, solgt projekter til EU, solgt egne projekter til investorer osv, osv…

Jeg har engang solgt en hat til Nik fra Nik & Jay, der kom med i videoen “Endnu en” (ca. 1.42 min inde i videoen…). Det er jeg stadig MEGET stolt af. 😀

Langt de fleste af gangene har jeg ikke fået nogen som helst træning i at sælge. Eller i nogen tilfælde meget lidt. Måske noget overlevering fra en erfaren sælger. Best practise. Hvilket kan være rigtig godt. Ingen tvivl om det.

Men ikke regulær salgstræning.  Det er ligesom hvis jeg var startet til svømning, karate eller fodbold og ingen havde fortalt mig reglerne og lært mig enkeltdelene og givet mig tid til at træne dem. Altså ”i dag skal du lære at sparke et godt hjørnespark, og jeg vil gerne have, at du så træner det løbende bagefter, så du kan blive god til det…”.

Velkommen til Salg for IKKE-sælgere!

I dag skal du træne dette frontspark i 20 minutter, så det sidder helt præcist…

Så hvad har mine forudsætninger for at få succes som sælger så været…?

Når jeg ser tilbage har jeg en mere 25 årig (broget) karriere som mere eller mindre ufrivillig sælger på bagen. Og jeg har ALDRIG anset mig selv for at være sælgertypen.

Jeg har nogen fællestræk med sælgeren, da jeg har meget energi, og jeg er ikke bange for at få NEJer (mere…) – MEEN det har aldrig været selve salgsprocessen, der har været det mest interessante. Som de fleste andre kan jeg godt lide at fordybe mig. Nørde… For mit vedkommende især omkring hvordan vi kommunikerer på flere niveauer. I virksomheder, med kunder og ikke mindst os selv. Og det er jo selve essensen i kunsten at sælge. At kunne kommunikere med et positivt enderesultat for øje. Med kunden – og ikke mindst os selv.

Forskellen mellem succes og dundrende fiasko i salg ligger nemlig lige dér. Den gode sælger kommunikerer ALTID positivt med sig selv og omverdenen. Omverdenen kan være kunderne, kollegaerne og deres ledelse.

I kommunikationen med sig selv kan den gode sælger styre sin indre dialog, så den bliver sælgerens hjælper!

Ved at styre vores indre dialog så den bliver positivt hjælpende, er salget allerede halvt hjemme

”Hvordan det?” tænker du måske.

Jo, for alle os, der siger: ”Jeg er ikke sælger”, har det med at sætte lighedstegn imellem alle de negative oplevelser og ting, vi forbinder med at være sælger og at sælge – og ikke det salg egentlig handler om… nemlig at lære kommunikationsværktøjerne, så vi og kunden får den bedst mulige oplevelse uf af vores fælles relation.

Og det er det, der er min passion i salg. At lære alle jer IKKE-sælgere redskaberne til at få endnu mere succes i salget. Måske i første omgang at komme af med det ubehag eller den frygt, som nogen af jer har med at skulle sælge ”sig selv”.

Altså frygten for afvisningen… For det er den frygt, jeg løber mest ind i, når jeg træner eller coacher andre IKKE-sælgere. Der er jo ingen, der kan lide at blive afvist af et andet menneske. Og måske især ikke i telefonen af en, som man ellers aldrig har mødt før.

Kan du måske nikke genkendende til dette? Så er du ikke alene.

Det vil jeg komme meget mere ind på løbende. For jeg oplever at lige netop dette er et tabu, som de fleste sælgere undgår at tage op. Det ubehag ved de negative oplevelser salg kan følge med sig… Selv gode sælgere som jeg har oplevet, kvier sig ved at skulle tage telefonen og ringe ”kanvas” til helt ukendte kundeleads. De bruger bare en masse dårlige undskyldninger for at snige sig udenom.

Du vil opleve interviews med andre erfarne sælgere, der giver gode råd. Du vil kunne se videoklip og måske høre nogen lydfiler. Jeg vil linke til gode, gratis værktøjer og andre, der kan inspirere dig videre.

Jeg håber, du vil få noget ud af det, og du er naturligvis mere end velkommen til at kommentere løbende!

Mange hilsner

Henrik Rabell

No comments yet.

Skriv et svar