Min side om salg for IKKE-sælgere

Skridt 4 – Gennemsigtighed. Vis kunden dit produkt!

Sørg for at kunden ALTID kan forstå, hvad der sker i salgsprocessen – og hvad de egentlig køber.

Gennemsigtighed – vis kunden dit produkt

Der er ikke noget mere utroværdigt end en sælger, der ikke vil fortælle alt om deres produkt eller ydelser. Som gemmer betaling og betingelser til allersidst når du har sagt ja. Det minder mig om dem, der lokker folk til at tilmelde sig et nyhedsbrev med en gratis gave, og bagefter bliver man spammet ned af 15 forskellige nyhedsbreve, som man ikke vidste man havde sagt ja til oveni.

Min egen gode papfar oplevede for kort tid siden lige netop dette, da han skulle have ny mobiltelefon hos den største, danske udbyder. Manden ringer for ca. 5 kr. om måneden, og da han bor på Sydsjælland, måtte han køre 30 km til Køge for at få en ny telefon. De havde nu været meget søde i butikken, og han gik derfra med en ny telefon.

Dagen efter fik han en sms om, at telegiganten havde skiftet hans betal-for-det-du-ringer-abonnement ud med et nyt, der kostede ham 89 kr. fast hver måned. Men det havde de ikke lige oplyst ham dagen før. Tror I han var hvidglødende, da han satte sig ind for at køre 30 km. til Køge igen – kun for at ”tale” med telegiganten?

Husk, at opsummere enkeltdelene til sidst under salget.

Der er ingen, der kan lide at føle sig bondefanget, og den reklamation kunden kommer med bagefter kræver virkelig sit at vende til en glad kunde igen.

Så husk at vise gennemsigtighed i salgsprocessen. Tag indvendingerne selv i starten så de ikke bliver til reklamationer bagefter. Det er meget dyrere at skulle rydde op i bagefter.

Husk at opsummere delene i jeres aftale til sidst. Så alt står fuldstændig klart for kunden. Det vil gøre dem tilfredse og glade – og det er den slags kunder, vi skal samle på.

Mange hilsner

Henrik

No comments yet.

Skriv et svar